Perämoottorimuseo

Perämoottorimuseo

Outboard museum (Perämoottorimuseo)

Nisse Häggblomin perämoottorimuseo sijaitsee Tirmossa, Kalastusosuuskunnan ”rantavajassa”, n. 25 km Porvoon keskustasta. Se on paitsi näyttelytila, myös ajankuva siitä, miltä perämoottorikorjaamo näytti viime vuosisadan puolella välin. Lisäksi tarjolla on alan kirjallisuutta, esitteitä ja käsikirjoja. Esillepano on alati muuttuva, kerralla moottoreita on näytteillä viitisenkymmentä, ja korjaamon pöydällä on aina jokin moottori työn alla.

Sijainti: 60° 14.740’N 25° 53.848’E

Kartta
Porvoo Tirmo Saaristokeskus

Osoite: Tirmontie 611, 07360 Tirmo, n. 25 km  Porvoon keskustasta.
Avoinna: kesäkuun alusta elokuun loppuun la-su 12-15 tai sopimuksen mukaan.
Tiedustelut: puh. 040 513 06 00

7 thoughts on “Perämoottorimuseo”

 1. Hei
  Loysin mummolasta Evinrude Yachtwin 3432c. Se kaynnistyy, mutta kaasutin on rikki -valettu runko-osa on halki. Olisiko teilla minulle sopivaa kaasutinta?
  Kiitos ja hyvaa kesaa joka tapauksessa.
  K.S

  1. Hei,
   minulla olisi kokonainen perämoottori, josta haluaisin luopua pullakahveja vastaan. Ostin sen aikoinaan varaosiksi mutta en ole sitä tarvinnut. Moottori ei ole jumissa. sijaintipaikka on Juuka Pohjois- Karjalassa.

 2. Terve. Mulla ois husqvarna 4hv perämoottori. Vm 1961-1964 toimiva alkuperäinen tankki mukaan niin osaisitteno sanoa minkä hintainen mahtaisi olla ?

 3. Moro
  Vieläkö sulla on Husqvarna? Mulla on toimiva kone, mutta
  tankki puuttuu.

  terv. Jari

  1. Täältä löytyy husqvarnan 10- tai 4heppainen 60 luvulta. Edellinen omistaja sanoi että 10hp mutta kuvien perusteella sanoisin 4. Tankki löytyy myös. Toimivat ja sopuhintaan lähtisi uuteen kotiin. Yhteystietoni löydät http://www.pienenergia.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *