Hakasalo

Hakasalo

Saari Emäsalon itäpuolella, laituri, keittokatos, ulkokäymälät, kalastusmahdollisuus

Hakasalo

Hakasalon laituri, taustalla Norrholmen.

Sijainti:
Kartta
60°13,29′ 25°40,99′
Emäsalon luotsiaseman tutkamastosta 2mpk 60°
Omistaja: Porvoon Kaupunki
Kiinnittyminen: Laituri jossa oli poijuja, vaan eipä ollut poijuja enää toukokuussa 2011

Ulkoilijoiden tulee itse huolehtia maatumattomien roskien poisviemisestä. Maatuvat jätteet voi laittaa käymälään ja puhtaan paperin ja pahvin voi polttaa tulentekopaikalla.

Hakasalon kivi

Huomioi laiturin kärjen eteläpuolella n. 15m alle metrin syvyydessä oleva merikarttoihin merkitsemätön kivi.
(kuva)

8 thoughts on “Hakasalo”

 1. Olen asiaa ihmetellyt tässä jokusen kesän,näitä veneeily saaria ja paikkoja on paljon aikas hienonoilla paikoillakin,mutta reitti sinne laituriin puuttuu se ilmoitetaan,että 15m kivi laiturista jne mullakin iso vene ei viitsisi kokeilla olisko kiviä,reittejä ei ole merikorteissa ei näitä ole porvoon osalta,mutta esim kaunissaari helsinkin saari täydelliset ajo ohjeet saaren esittelyssä,kysynkin onko taidoista kiinni,vai halutaanko että siellä ei kukaan/monikaan kävisi

  1. Väylien ulkopuolella merikorttiin ei voi täysin luottaa. Ennen lähestyttiin tuntematonta rantaa niin, että komennettiin joku keulaan ”kivivahdiksi” mutta nykyään vedet ovat niin sameita ettei se enää useinkaan onnistu.

   Rantautumisessa tarvitaan taitoa käyttää hyväksi niitä keinoja jotka kulloinkin ovat saatavilla joita ovat mm.
   merikartta, luotaus, paikallistuntemus, oikea tilannenopeus mahdolliset epäviralliset linjamerkit jne. Tässä tapauksessa ilmoittamani tieto kivestä 15m laiturista etelään edustaa paikallistuntemusta.
   Muista kuitenkin aina, että mitä tahansa rantautumisneuvoja saatkaan aluksen päällikkö vastaa viimekädessä turvallisesta rantautumisesta.
   Päällikön vastuu on jakamaton.

   Turvallista veneilyä.

   1. Just tälläisen vastauksen tarvitsinkin.
    Täl mä pärjään varmaan mont vuotta.

   2. Mukavaa että saatoin olla avuksi. Itse olen näillä keinoin rantautunut entuudestaan tuntemattomaan rantaan jo monta vuosikymmentä.

 2. Minusta Kaapon kysymys oli ihan asiallinen. Jos kaupunki laittaa rahaa näiden saarien hankintaan, olisi hyvää palvelua kertoa reitti, miten sinne helpoimmin pääsee ja minkäsyvyisellä veneellä. Merkitäänhän retkeilykohteiden metsäreititkin karttaan eikä oleteta, että ihmiset maastokartan kanssa löytävät oikean polun. Hienoja videoita paikoista on tehty, mutta veneilijän näkökulmasta ne ovat epäinformatiivisia. Esim. Norrholmenin videossa purjevene lähestyy, mutta laituriin se ei koskaan ilmaannu. Mistään ei käy ilmi, pääseekö sinne purjeveneellä.

  1. Videoiden tarkoitus ei ole neuvoa rantautumisessa koska yleispätevää ohjetta en voi antaa, merenkulun muuttujat pitävät siitä huolen.
   Pelkona on että jos tällaisia neuvoja antaisin, niin joku niihin luottaen laiminlöisi varovaisuuden. Meillä esimerkiksi veden korkeuden vaihtelu on enimmillään yli kaksi metriä ja tuulet sekä aallokko saattavat asettaa omat vaatimuksensa. Myös pohjan laatu ankkuroidessa näyttelee isoa osaa kiinnittymisessä. Pätevä aluksen päällikkö kyllä selviää näistä tilanteista harkintaansa käyttäen.

 3. Satamakirja 3(turun partio-sissit) kertoi reitit joita tarvitsin.Sitten vielä loppukesän kevennys ,jos ei pienenä ole luettu satuja sen huomaa isona.

 4. No niin, Hakasaloon pääsee helposti, ja menee mihin tahansa, niin aina on kipparin oltava tarkkana ja hänellä on vastuu. Kaupungin kuten muidenkin yhteisöjen saarissa/rantapaikoissa on muitakin rantakohteita kuin laiturit. Ei kunta voi paaluttaa jokaista metriä. Purjeveneitäkin Hakasalon laiturissa on ollut, joskus useitakin. Siis silloin, kun olen itse sattunut osumaan paikalle. Joten on se turvallinen ranta, mutta tarkkana on syytä olla, aina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *