Veneitä irrotettiin ilkivaltaisesti Porvoon jokisatamassa

Kuva: Kari Mäenpää / Espressomedia

Toistakymmentä venettä irrotettiin ilkivaltaisesti Porvoon jokisatamassa länsirannalla Aleksanterinkadun sillan ja Mannerheiminkadun sillan välillä.

Poliisi oli havainnut irrotetut veneet jo aamuviideltä ja oli ilmoittanut siitä kaupungin päivystysnumeroon. Kukaan ei kuitenkaan tullut apuun ennen kuin kello 8.30 jolloin kaupungin peltiveneen avulla saatiin ensimmäiset veneet takaisin paikalleen paikalle saapuneiden veneilijöiden toimesta.

Missä oli pelastuslaistos? Olisiko poliisin pitänyt tehdä ilmoitus myös pelastuslaitokselle, olihan kyseessä vaaratilanne kun toistakymmentä venettä kellui merenkulkuväylällä osa maasähköjohtojen varassa.

Päivystävä palomestari Timo Tähtinen pelastuslaitokselta kertoi, että he eivät olleet saaneet  pyyntöä lähteä apuun.

En saanut ilmoitusta tapahtuneesta kaupungin satamatoimesta vaikka minunkin veneeni oli irrotettujen joukossa. Olisiko satamatoimen tiedottamisessa parannettavaa?

Onneksi sää oli tyyni ja joen virtaus olematon joten vaaratilanteesta huolimatta pahempia vahinkoja ei tiettävästi päässyt syntymään.

Kiitos veneilijöille jotka ryhtyivät palauttamaan veneitä paikoilleen.

Allekirjoita adressi Wileniuksen perinnetelakan tulevaisuuden puolesta.

Wileniuksen telakka

Kulttuurikaupunki Porvoon tulee säilyttää kansainvälisesti ainutlaatuinen, elävä Wileniuksen telakka ja antaa sille mahdollisuus kehittyä vetovoimaiseksi merelliseksi puuvene- ja tapahtumakeskukseksi Porvoon Länsirannalla.