2007
2012
2018
2012
2018
Previous slide
Next slide

Mäntysaari

Mäntysaari (Furuholmen)

Saari Emäsalon pohjoiskärjen koillispuolella, laituri, grillit, ulkokäymälät, telttailu, kalastusmahdollisuus

Sijainti:
60°19.21’N 25°36.92’E
1mpk Emäsalon sillasta koilliseen (merikartassa nimellä Furuholmen)
Omistaja: Porvoon Kaupunki
Saari kuuluu Porvoon kansallisen kaupunkipuiston alueeseen.
Kiinnittyminen: Ponttonilaituriin tai rantaan peräankkurin avulla.

Kesällä 2011 korjattu laituri sijaitsee saaren pohjoiskärjessä väylän varrella jolla liikkuvien alusten peräaallot ovat häiritseviä tai voivat jopa särkeä veneen jos se on kylkikiinnitetty laituriin. Myös reittiliikenteen alukset jotka käyvät laiturissa on huomioitava. 

Saaren eteläisessä niemessä oli pieni ponttonilaituri jossa veden syvyys on noin 1 metri. Laituria lakattiin huoltamasta 2014 ja lopulta poistettiin kokonaan, mikä on erittäin suuri harmi, sillä laituri oli suojassa väylällä kulkevien peräaalloilta ja siihen mahtui helposti neljäkin suurta moottorivenettä.  

Keväällä 2008 laitettiin matalaan veteen (alle 1m) myös toinen kelluva laituri ensisijaisesti liikuntarajoitteisia kuljettavaa ponttonivenettä varten. Kyseistä venettä ei ole viimevuosina Porvoossa näkynyt. Perämoottoriveneellä veden syvyyttä tarkkaillen ja moottori nostamalla siihen saattaa päästä kiinnittymään.

Allekirjoita adressi Wileniuksen perinnetelakan tulevaisuuden puolesta.

Wileniuksen telakka

Kulttuurikaupunki Porvoon tulee säilyttää kansainvälisesti ainutlaatuinen, elävä Wileniuksen telakka ja antaa sille mahdollisuus kehittyä vetovoimaiseksi merelliseksi puuvene- ja tapahtumakeskukseksi Porvoon Länsirannalla.