Previous slide
Next slide

Onas

UUVIn ulkoilualue

Onas on ulkoilualue ja saariryhmä Porvoon saaristossa, sijaiten Emäsalon lounaispuolella. Se on merkittävä ja omaleimainen kokonaisuus, joka tarjoaa upeita maisemia, mäntymetsää, laakeita kallioita ja ulappanäkymiä. Alue soveltuu erinomaisesti veneilijöille ja tarjoaa mahdollisuuden eväsretkiin, veneilyyn ja kalastukseen.

Onasen ulkoilualueeseen kuuluu Onaksen saaren kaakkoiskulma, jota reunustaa laivaväylä. Alueen eteläpuolella sijaitsevilta graniittikallioilta avautuu upea näkymä Suomenlahdelle. Lisäksi noin kilometrin päässä Onaksesta itään sijaitsee pieni mutta vaikuttava kalliosaari nimeltä Rönnskär, jota hallitsee vanha väyläkummeli.

Onaksella voi nauttia retkieväistä aurinkoisilla rantakallioilla istuskellen ja samalla ihailla ohi lipuvia laivoja ja merilintuja. Alueella on tarjolla palveluita, kuten infotaulu, tulipaikkoja, käymälä, kiinnitysrenkaita ja kiinnityspoiju.

Onasella tulenteko on sallittu ainoastaan erikseen osoitetuilla rakennetuilla tulipaikoilla, ja metsä- ja ruohikkopalovaaran aikaan tulenteko on kokonaan kielletty. Lisäksi alueella koirat ja muut lemmikit on pidettävä kytkettyinä.

Onas on hieno kohde ulkoilusta ja luonnonkauniista maisemista nauttimiseen Porvoon saaristossa.

Sijainti:
60°11.557’N 25°33’E
Onaksen saaren kaakkoiskulma
Omistaja: Uudenmaan virkistysalueyhdistys
Kiinnittyminen: Matalakulkuisella veneellä rantakiviin.
Palvelut: infotaulu, tulipaikkoja, käymälä, kiinnitysrengas, kiinnityspoijuja

Allekirjoita adressi Wileniuksen perinnetelakan tulevaisuuden puolesta.

Wileniuksen telakka

Kulttuurikaupunki Porvoon tulee säilyttää kansainvälisesti ainutlaatuinen, elävä Wileniuksen telakka ja antaa sille mahdollisuus kehittyä vetovoimaiseksi merelliseksi puuvene- ja tapahtumakeskukseksi Porvoon Länsirannalla.