Previous slide
Next slide

Norra Sandö

UUVIn ulkoilualue

Norra Sandö on kapea ja matala harjusaari, joka lumoaa vierailijat kauneudellaan. Saaren keskellä kohoaa mahtava mäntymetsä, jossa voi vaellella ja nauttia avarista maisemista. Rantojen hiekkapoukamissa voi ihailla meren tuomia aarteita ja nauttia upeista maisemista.

Norra Sandö sijaitsee Porvoossa, Pellingin saariston lähistöllä. Saari kutsuu seikkailuun ja tarjoaa jännittäviä elämyksiä luonnon keskellä. Metsäinen keskiosa tarjoaa rauhaa ja kauneutta, ja meri on läsnä kaikkialla saaressa, muistuttaen ihmistä pienuudestaan.

Uuvin alueelta löytyy saaren upein hiekkaranta, joka kaartuu kauniisti itään. Ranta syvenee nopeasti, joten se sopii hyvin uimiseen. Saaren suojaisalla luoteispuolella tunnelma on lempeämpi, ja sieltä avautuu näkymä sisäsaaristoon. Länsilaidalla kallioisella niemellä voi puolestaan kokea meren voiman ja nauttia karusta maisemasta.

Tulenteko on sallittu vain merkityillä tulipaikoilla, joten muista noudattaa varovaisuutta ja pitää huolta luonnon turvallisuudesta. Metsä- ja ruohikkopalovaaran aikaan tulenteko on kokonaan kielletty. Lemmikit, kuten koirat, on pidettävä kytkettyinä, jotta saaren herkkä ekosysteemi säilyy vahingoittumattomana

Sijainti: Saaren pohjoispää
60° 12.966’N 26° 0.359’E
Omistaja: Uudenmaan virkistysalueyhdistys.
Palvelut: infotaulu, tulipaikkoja, käymälöitä, kiinnitysrenkaita, kiinnityspoijuja

Allekirjoita adressi Wileniuksen perinnetelakan tulevaisuuden puolesta.

Wileniuksen telakka

Kulttuurikaupunki Porvoon tulee säilyttää kansainvälisesti ainutlaatuinen, elävä Wileniuksen telakka ja antaa sille mahdollisuus kehittyä vetovoimaiseksi merelliseksi puuvene- ja tapahtumakeskukseksi Porvoon Länsirannalla.